Μεταμόρφωση Λακωνίας | ΤΟ ΛΑΔΙ ΜΑΣ
14
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-14,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-7.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

ΤΟ ΛΑΔΙ ΜΑΣ

Η Κορωνέικη αποτελεί την πιο σημαντική ελαιοποιήσιμη ποικιλία ελιάς στην Ελλάδα και χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την παραγωγή λαδιού. Είναι πολύ παραγωγική ποκιλία, ανθεκτική στις ξηροθερμικές συνθήκες της χώρας μας και παράγει λάδι εκλεκτής ποιότητας με εξαιρετικό άρωμα και γεύση.
Σαν δέντρο έχει μέτρια ανάπτυξη και φτάνει συνήθως στο ύψος των 5-7 μέτρων, Τα φύλλα της είναι βαθυπράσινα, λογχοειδή με μήκος 5,5 εκ. περίπου και πλάτος γύρω στο 1 εκ. Τα δέντρα μπορούν να δώσουν σταθερή καρποφορία και υψηλές αποδόσεις που κυμαίνονται από 30 έως 100 χγρ. καρπού ανά δέντρο ανάλογα με τις συνθήκες.
Είναι πρώιμη ποικιλία καθώς η ωρίμανσή της αρχίζει από νωρίς τον Οκτώβριο και παράλληλα παρουσιάζει μικρές απαιτήσεις σε χειμερινό ψύχος, προκειμένου να επιτευχθεί μία ικανοποιητική ανθοφορία. Τα χαρακτηριστικά της αυτά την καθιστούν ιδιαίτερα κατάλληλα για τις νότιες και πιο Θερμές περιοχές της χώρας (Δυτική και Νότια Πελοπόννησος, Κρήτη, Επτάνησα, Αιτωλοακαρνανία).

ΤΟ ΛΑΔΙ ΣΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

Το ιδανικό κλίμα της Λακωνίας με τις μέτριες βροχοπτώσεις και την άφθονη ηλιοφάνεια, αποτελούν τις ιδανικές συνθήκες για την καλλιέργεια των δένδρων της ελιάς και τη συντριπτική ποιοτική υπεροχή του Λακωνικού παρθένου ελαιόλαδου.
Ολη η Λακωνία είναι κατάφυτη από ελιές, που με πολύ μεράκι φύτεψαν οι Λάκωνες ήδη από την εποχή της Τουρκοκρατίας. Σήμερα αγναντεύουμε τους ελαιώνες της Λακωνίας με πολύ Θαυμασμό και δέος, αφού μέσα σε αυτούς εμπερικλείεται ο αγώνας, η αγωνία, ο κόπος, ο μόχθος και ο ιδρώτας του άγνωστου Λάκωνα αγρότη.
Το Λακωνικό παρθένο ελαιόλαδο ποιοτικά υπερέχει από όλα τα ελαιόλαδα του ελλαδικού χώρου χωρίς καμμία αμφισβήτηση. Η κάθε καινούργια σοδειά πάντα συμβολίζει τη νέα ζωή, το νέο ξεκίνημα. Το ελαιόλαδο της Λακωνίας αποτελεί το πρώτιστο αγαθό και συνιστά την πηγή ευεργετημάτων και ευτυχίας για τους κατοίκους της.

ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ-11
Skip to content