Μεταμόρφωση Λακωνίας | ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ
18
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-18,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-7.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Η Μεταμόρφωση ανήκει στον Δήμο Μονεμβασίας του νομού Λακωνίας. Βρίσκεται 78 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Σπάρτης. Το χωριό είναι χτισμένο στους πρόποδες του βουνού .Κουλοχέρα• στις παρυφές του Πάρνωνα σε υψόμετρο 120 μέτρα και σύμφωνα με την τελευταία απογραφή αριθμεί μόλις 555 κατοίκους.
πριν από το 1961 το χωριό ονομαζόταν Καταβόθρα. Το όνομα αυτό προερχόταν από μια φυσική καταβόθρα που υπάρχει στα όρια του χωριού όπου και καταλήγουν τα νερά της βροχής από όλη την περιοχή. “Επειτα το χωριό μετονομάστηκε σε Μεταμόρφωση με αφορμή την ολοκλήρωση του νέου Ιερού Ναού που φέρει το όνομα •Μεταμόρφωση του Σωτήρος..
Η Μεταμόρφωση έχει να δείξει κι αυτή τη δική της ομορφιά. Από τη μια μεριά. ο όμορφος κάμπος του χωριού με την ποικίλα βλάστηση και από την άλλη το βουνό της Κουλοχέρας που έχει ανακηρυχθεί ως προστατευόμενη περιοχή, είναι πηγές πλούτου και μέρη κατάλληλα για περιπάτους και περισυλλογή.

ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ-11
Skip to content